היי, מומחה לוורדפרס ורוצה לעשות הסבה לפול סטאק, כמה ממליצים על השדרוג ?
שאלה
איבדת את סיסמתך? נא להקליד את כתובת האימייל שלך על מנת לקבל קישור ליצירת סיסמה חדשה באמצעות דואר אלקטרוני.
על מנת להגיב לשאלות, לעקוב אחרי שאלות ובכלל, ליהנות מהאתר עד הסוף, רצוי להירשם. לא מכריחים. רק מציעים לך להפוך לחלק מקהילת מקדמי החשיבה שלנו, להיעזר באחרים ולעזור להם. ההרשמה דורשת אישור, כדי לשמור על קהילת מקדמי החשיבה שלנו איכותית ככל האפשר. לכן, לאחר ההרשמה, נדאג ליצור איתך קשר. אם בא לך לצאת לדרך אתנו כדי לבנות עתיד טוב יותר, זה הקישור עבורך:
רעיונות ( 2 )
יכול להיות שהתכוונת לסוג של פול סטאק שאני לא מכיר?
אני מכיר פול סטאק כמפתח תוכנה שכותב קוד גם לצד שרת וגם לצד לקוח. החפיפה בין זה לבין בניית אתרים בוורדפרס היא מינימאלית.
למשל כדי לכתוב קוד צד שרת צריך להכיר מצויין מבני נתונים ואלגוריתמים, ידע שלרוב רוכשים דרך תואר במדעי המחשב.
לשאלה עד כמה זה משתלם, אין לי מושג כמה מרוויח בונה אתרי וורדפרס אז אין לי איך להשוות.
מפתח פול סטאק זו משרת הייטק והמשכורת בהתאם. ואם אתה תותח אז גם הבונוסים בהתאם. אבל גם הכישורים הטכניים שדרשים הם כמה ליגות מעל וורדפרס.
קריטריון אחד שאולי יעזור: אם וורדפרס נראה לך מאד פשוט טכנית ואתה מסתדר טוב עם מתמטיקה גבוהה, יכול להיות שפול סטאק יתאים לך. אחרת הייתי מוותר.
אבל עדיין יכול להיות שיתאים לך להיות מפתח צד לקוח. זה פחות דורש תואר במדמ"ח ונחשב למשהו שיותר קל ללמוד עצמאית (אבל עדיין קשה). תקרא קצת על JavaScript ועל ReactJS ותראה אם מתאים לך להתעסק בזה כל היום. אם כן, אולי פיתוח צד לקוח זה דווקא מה שמתאים לך. וזה די נדרש גם לפול סטאק.
*הכותב מלמד נושאים הקשורים לפיתוח צד שרת באונ' ת"א